.

SINARGOLD ( SG ) :
DIKELUARKAN & DIPASARKAN OLEH

SINAR GOLD RESOURCES ( REG : 939466 - D )
Official Site :
Sinar Gold


MELALUI PEMASAR DIBAWAH
RANGKAIAN EMAS RAJA BUKIT

ERB MILLENIUM GOLD (JM 0607971-P)
HP : 0127594049/0179720662

HARGA PASARAN PRODUK SINARGOLD

Anda Beli, Anda Dapat. Pelaburan Terbaik Anda

Harga Emas Harian SG ... SELASA 05.02.2013
BK 916/22K SELL BUY(NEW) BUY(USED)
RT/RL Pasir 10g/20g/30g/50g RM165.70 RM139.80 RM124.80
Ring RM177.00 RM139.80
Rare Sinar Gold RM141.50
Barang Kemas Perhiasan RM179.50 RM145.40
Dikemaskini pada pukul 8.50 am 5/2/2013

BK 999/24K SELL BUY(NEW) BUY(USED)
RT/RL Pasir 10g/20g/30g/50g RM178.20 RM152.70 RM135.70
Dikemaskini pada pukul 8.50 am 5/2/2013

6

*P/S
- Harga BUY untuk pembelian anda bg RT/RL PASIR dari 25/7/2012 – 13/9/2012 ( SILA RUJUK KE ADMIN )

HARGA BK 916 & 999 EDARAN CELIK DUA ZAMAN ENTERPRISE – Sub-Pembekal SG

Harga Emas Harian SG - CDZ ... SELASA 05.02.2013
BK 916 & 999 SELL BUY(NEW) BUY(USED)
RT/RL Gajah Padu 916 10g/20g/30g/50g RM165.70 RM139.80 RM124.80
RT/RL Gajah Padu 999 10g/20g/30g/50g RM178.20 RM152.70 RM135.70
Dikemaskini pada pukul 8.50 am 5/2/2013

PERKONGSIAN SETERUSNYA





Akan dikongsikan bersama sedikit masa lagi....
.

KELEBIHAN SINAR GOLD, Kenali Kami










.

KELEMAHAN EMAS & PERAK

... adalah ia tidak memberi dividen seperti saham, unit trust atau simpanan tetap. Dividen akan 'memberanakkan' (compounding) duit kita setiap tahun sambil kita goyang kaki. Dan seperti kata2 Albert Einstein apabila ditanya apakah the most powerful force in the world..?

Jawapannya the Power of Compounding !

Cara paling menguntungkan dalam pelaburan emas fizikal adalah dengan jual beli emas. Kita pun tahun yang 9/10 rezeki dari berniaga (jual beli) 

Kalau tak suka berniaga?
Anda yang terlibat dalam pelaburan terpaksa melakukan aktiviti jual beli walaupun dengar kadar minima.
Bukan bermakna kita kena jadi agent berniaga emas
Pelabur saham dan hartanah juga mesti terlibat dalam aktiviti jual beli, apatah lagi kalau terlibat dalam pelaburan logam

Takde compounding, tak best?
Untuk mengatasi isu ini, anda kena selalu pantau harga emas dan silver semasa. Ada entry dan exit dengan mengambil oppurtunity yang ada dari fluctuation harga
Bagaimana " membaca " dan mengetahui entry dan exit terbaik dari fluctuation harga ini...?? 

Solution 1: Analisis teknikal!
Dalam email akan datang, saya akan tunjuk satu lagi solution yang bakal menukarkan pelaburan logam yang steril menjadi lebih subur.
Jumpa lagi di email yang akan datang.

PETIKAN DARI EMEL SAUDARA IKRAM ADI (ADMIN PelaburanSilver.com )


KOMEN DEN :

Ada beberapa cara teknik dan cara sebenarnya untuk kita aplikasikan kuasa COMPOUNDING terhadap emas..

1. Semestinya ANALISIS TEKNIKAL (Gold SilverTech Group)

2. SKIL MANIPULASI EMAS (Klik utk bacaan lanjut)
.

Ar Rahnu & Murtahin 2012

Jadual kat bawah ni den paparkan sebagai panduan kpd mereka yg berminat utk memilih Ar Rahnu terbaik. Khas untuk rakan2 di area Johor.. Jadual ini belum dikemaskini dengan syarat terbaru AGRO BANK yg baru dikeluarkan.. Den masih belum dapat salinan arahan original dari rakan Agro...


UPDATE 7 MEI 2012

Antara info yg den dapat melalui tt dgn diorg, syarat diketatkan kerana :

1. Polisi Agro @ Bank Pertanian adalah pembiayaan kepada usahawan kecil & usahawan sektor pertanian. Jumlah pinjaman sehingga suku 2012 melalui Ar Rahnu melebihi pinjaman kepada sektor tumpuan. Arahan dari Bank Negara utk selaraskan semula pembiayaan. (Tu sebab had pinjaman berdasarkan umur. Had maksimum 50k hanya untuk individu berumur atas 30 tahun. )

2. Penyelewengan dan sindiket yang melibatkan pemajak & orang dalam di utara. Depa berpakat masukkan gelang sadur (plated gold) ke dalam pajakan. Gelang yg disalut dengan tebal lebih 3 micron ni susah nak detect cara ujian asid. Bacaan pada densimeter depa ubah. Jadi Agro limitkan hanya item Rantai Tangan & Rantai Leher sahaja yg boleh diAr Rahnukan.

3. Skim 35:65 yang masih beroperasi & merugikan ramai rakyat yg buta emas. Untuk mengelakkan ini semua terjadi, prosedur diketatkan hanya utk pelanggan setempat, dikhaskan hanya untuk peniaga kecil dan individu yg terdesak. Jadi prosedur berat maksimum 25g untuk RT dan 35g utk RL ditetapkan. Setiap individu hanya dibenarkan bukak satu akaun dan di cawangan terdekat.


.

Konsep Asas Pelaburan Emas Vers 2 (Rahsia Manipulasi)

Apakah konsep sebenar pelaburan emas?
Adakah beli, simpan dan jual?






Itulah sebenarnya konsep yg diajar oleh kebanyakan penjual dan digunakan ramai pelabur.

Den bagi contoh : Dengan belian xx gram emas bernilai RM1000 pada 1/1/2011. Selepas disimpan, diusap dan dicium sehingga 1/2/2012 (cukup setahun), katakan nilai emas meningkat sehingga 30%. 

Katakan kita berhajat untuk mengambil keuntungan dari pelaburan emas kita tadi. Langkah seterusnya adalah menjual kembali emas xx gram tersebut mungkin dgn sedikit spread (5%).

Maka jumlah keuntungan yg diperolehi ialah 25% atau RM250 dgn mendapat kembali initial pelaburan RM1000.

Adakah kita mendapat keuntungan? Ya jika kita bandingkan dengan instrumen lain spt ASB yg hanya memberikan 8% (Sekadar bandingan)


TETAPI adakah kita sedar, kita telah kehilangan pegangan emas XX gram tadi. Dan tiada lagi keuntungan untuk tahun seterusnya. Jika kita bermula semula, entry point atau modal permulaan telah menjadi RM1300 bagi xx gram. 

Adakah berbaloi dgn keuntungan awal? Atau terdapat strategi lain yg kita lepas pandang?


Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan KEUNTUNGAN tanpa menjejaskan pegangan EMAS dan bagaimanakah caranya mendapat keuntungan berterusan? Bagaimana pula jika keuntungan itu ingin digandakan seperti instrumen pelaburan lain? Dan yg paling best, bagaimanakah caranya untuk menjadikan keuntungan tersebut INCOME BULANAN? Jawapannya teramat mudah....

 
1. Kaedah Konvensional mendapatkan keuntungan berterusan tanpa mengurangkan initial/modal permulaan.
Kaedah ini merupakan step simple jika ingin mengambil peratusan keuntungan tanpa mengurangkan modal awal...
Katakan kita mempunyai modal 160K (Harga emas dianggap RM160/g). Bersamaan dengan berat emas 916 sebanyak 1kg. Beli emas dgn berat pelbagai dan dengan berat yg kecil dlm range 5g - 25g tiap satu.
Katakan peningkatan emas 20% setahun (selepas ditolak spread n misc cost)

Mula 1/1/2011       1kg (RM160,000)
         1/1/2012       1kg (RM192,000) Keuntungan RM32,000          Harga emas RM192/g

Jual 167g emas untuk mendapatkan keuntungan RM32,000.

Emas dalam pegangan,  833g (RM160,000) Modal RM160,000 masih dlm bentuk emas

Tahun ke-2  1/1/2012   833 (RM160,000)
                   1/1/2013   833 (RM192,000) Keuntungan masih RM32,000     Harga emas RM230/g

Jual 139g emas untuk dapatkan keuntungan RM32,000.

Emas dalam pegangan,  694g (RM160,000) Modal RM160,000 masih lagi tersimpan dlm bentuk emas.

Kaedah ini merupakan gambaran asas dlm teknik jualan secara average dengan tujuan mengekalkan initial asal pelaburan dan menggunakan keuntungan tahunan seperti pengambilan untung instrumen lain... Ianya praktikal tetapi tidak releven jika hanya bermodalkan 100g kebawah...

Kini den tunjukkan bagaimana untuk mendapatkan keuntungan melalui konsep pelaburan sebenar emas.. Dengan motif utama :

1. Mendapatkan keuntungan tanpa menjejaskan initial pelaburan. Malah tanpa menjejaskan gram emas anda. Berat emas kekal hingga ke akhirnya.

2. Keuntungan berterusan setiap tahun.
3. Menggandakan keuntungan setiap tahun tanpa tambahan modal.
4. dan yang paling best, memperolehi keuntungan tersebut setiap bulan tanpa menunggu kenaikan tahunan.

Jgn bimbang, kaedah ini tidak memerlukan kita menyertai mana-mana skim. Tak perlu menjual. Tak perlu berurusan dgn ramai orang kecuali penjual emas pada permulaan pelaburan dan institusi terpilih. Selamat. Tidak menyalahi undang-undang. Masa ditentukan sendiri oleh kita. Dan yg paling penting, incomenya berbaloi dengan modal....

Klu bermodalkan 10g, kita x boleh bermimpi utk mendapat 1K sebulan. Cukup dgn formula ini...
Dgn x modal, kita boleh mendapat antara 3% ke 6% SEBULAN bergantung pada tahap pemahaman & cara skill dilakukan...

KUNCI UTAMANYA ADALAH SI KEMBAR MULTIPLY & SKALA...

Nak tau lebih lanjut, abiskan kredit telefon utk pm/sms den. Jgn lupa utk bertemujanji sblm den letakkan pengeras yg lebih utk rahsia ini....

Hanya dari Kami di Sinar Gold............
Rangkaian Emas Raja Bukit
ERB MILLENIUM GOLD (JM0607971-P)
Fesbuk : EmasRajaBukit

.

PERBANDINGAN HARGA

Sekadar Panduan Pembaca Blog den...
PM jika ada sykt lain yg boleh masuk list berdasarkan harga terendah & spread terbaik...


HARGA SEMASA SG
3 pertimbangan utama jika ingin menjadikan BKemas sebagai pelaburan :

1. Harga terendah dgn kualiti yg sama.. (Harga rendah = Lebih byk gram) Kenapa bayar lebih?
2. Spread yg rendah mempercepatkan keuntungan
3. Gerenti Buy Back

Pilihan ditangan anda...
.

Carta Perbandingan Emas : Masihkah Emas Pelaburan Terbaik?

Kat bawah ni den paparkan 2 carta perbandingan antara Pulangan Pelaburan Emas dan Pulangan Bagi Pelaburan Lain diMalaysia..



 Menarik bukan?

Kita lihat pula graf emas yg den amik dari kitco...

Jika dikira secara purata, pulangan sebanyak 55% setahun amat berbaloi & mustahil dicapai oleh instrumen lain

Tapi pulangan yg ditunjukkan selama setahun jika dikira berdasarkan tarikh permulaan dari MEI 2011 hingga sekarang, hanya 12% pulangan dgn keadaan penurunan yang amat mengecewakan. Nampaknya emas masih lagi terdedah kepada faktor luaran dan manipulasi tertentu walaupun ianya diwar-warkan sebagai senjata utama dlm pelaburan yg kalis inflasi &  stabil.

Pergerakan selama sebulan terakhir ini amat mengecewakan ramai pelabur dengan harga yg semakin menjunam. Mungkinkah ianya melepasi 1600 atau jatuh lebih teruk dibawah 1500? Jika anda seorang pelabur yg baru mengenali emas, mungkin faktor ini bukan sahaja mengecewakan, tetapi menjadi alasan utk terus meninggalkan emas sebagai medium pelaburan terbaik...


Pendapat den :

1. Emas sememangnya pelaburan jangka panjang. Setahun adalah masa yg singkat utk menuai hasil walaupun berlaku peningkatan..

2. Junaman emas ini akan berakhir dan akan dimulai dgn rally yang mungkin melepasi 1900 sebelum 2013.
3. Berdasarkan pendapat majoriti pakar emas, emas kini berada dalam fasa peningkatan yg hanya mungkin berakhir antara 2 ke 6 tahun... Rally ini mungkin mencapai sehingga 3000 usd/oz sebelum berlaku correction semula.
4. Gunakan skill pengurusan stok dan kaedah terbaik untuk memaksimumkan keuntungan tetapi dengan cara yg paling selamat.

5. Pelajari kemahiran analisis walaupun basic utk mendapatkan entry & exit point dlm pelaburan emas.

 





.

SEMINAR TERKINI SINAR GOLD - JOHOR


.

SAFETY STOCK,0.5% & EXTRA DISCOUNT!!!!!!

1. Apa Safety Stock?
Safety Stock adalah Medium kepada Stokis/Dealer SG untuk menyimpan stok fizikal yang dimiliki
kepada syarikat

2. Produk yang diterima untuk Safety Stock?
Syarikat memberi keutamaan kepada Produk SG sahaja dan selain itu syarikat menerima Jongkong,
Dinar, Syiling lain-lain jenama

3. Berat minimum yang diterima untuk Safety Stock?
60g

3. Apakah kelebihan Safety Stock?
a) Mendapat dividen 0.5% secara bulanan
b) Diskaun tambahan untuk pembelian Produk SG
c) TIDAK perlu membayar upah simpan 1% (Bulanan) di Ar-rahnu
d) RISIKO memegang stock ditangan sudah tiada
e) HARGA EMAS dunia naik atau turun anda tetap mendapat dividen dan tidak menanggung
kerugian san sekiranya harga melambung 2 keuntungan yang diperolehi.
f) TIADA HAD tempoh simpanan
f) Semua produk samada Jongkong,Dinar,Syiling dll akan dijadikan Produk SG samada
didalam gred 916 ataupun 999
g) Keutamaan Penghantaran Produk

4. Adakah produk yang diserahkan untuk simpanan dikekalkan didalam bentuk asal
(Jongkong,Syiling,Dinar) selain produk SG?
Tidak boleh

5. Bagaimana mendapat 0.5% dividen dari Safety Stock?
Syarikat akan menilai produk yang disimpan berdasarkan harga semasa Harian
berdasarkan Harga 'Retail' produk
Contoh: 25/4/2012 H.Retail (RM168.10) x 100g x 0.5% = RM84.05 (Bulanan)

6. Formula Pertukaran yang digunakan SG untuk produk Safety Stock yang ditukarkan
kepada produk SG?
Boleh lihat disini http://www.facebook.com/groups/157440961031779/doc/160648484044360/

7. Prosedur Safety Stock?
a) Bawa Produk kepada Syarikat di Pejabat Syarikat di Seremban 2
b) Isi form Safety Stock & nyatakan maklumat yang syarikat inginkan (Timbang,test)
c) Pihak syarikat akan mengeluarkan resit dan menyerahkan kepada stokis/dealer
d) Minimum simpanan adalah 3 Bulan dari Tarikh resit dikeluarkan dan tiada tempoh maksima
e) Untuk Pengeluaran sila maklumkan pejabat 2 Minggu lebih awal sebelum tarikh pengambilan
produk untuk pihak syarikat sediakan produk
f) Stokis/Dealer hanya boleh mengambil stock di Pejabat Syarikat dan serahkan resit asal
semasa simpanan dilakukan dan penghantaran terus akan dilakukan sekiranya stokis/dealer
maklumkan inginkan produk dihantar terus.


Update: 26/4/2012
.

Konsep Asas Pelaburan Emas Vers 1 (Rahsia Manipulasi)

Sebelum den ceritakan konsep asas dalam pelaburan emas, den kongsikan dulu Kaedah Pelaburan Terbaik dan Cara Memulakan Pelaburan Emas secara asas.


1. SKIM PELABURAN 
Skim dan Scam. Dua beradik dlm mana-mana sistem pelaburan. Sentiasa mencari peluang utk menjadikan anda mangsa. Emas hanya dijadikan alat utk mengaut keuntungan. 

Skim 35:65 @ 2+1 antara skim unik yg menjanjikan ownership emas dgn modal minimum. Yg terkena adalah pelabur baru, pelabur gelap mata dgn keuntungan melampau dan yg masih x serik2 dgn nasihat orang lain. Serambi Emas & beberapa sykt perseorangan menjadikan skim ini senjata utama dlm jualan emas mereka. Den x ulas panjang, baca post terdahulu utk menilai dan mengkaji modus operandinya.

Scam dlm pelaburan emas masih berpaksikan multi level, rekrut downline, pemberian komisyen & pulangan tetap. Setakat artikel ini ditulis, tiada satu pun lagi syarikat diMalaysia diberikan lesen atau kuasa utk menjalankan operasi skim perniagaan, penjualan saham atau bisnes emas berasaskan syer trading. Maknanya jika ada (Den x nak sebut nama sykt VGMC & ECMC), sykt tersebut boleh dikategorikan sebagai SCAM.

Kat atas tu hanyalah 2 contoh mudah utk mula melabur emas. Keuntungan memang ada, tapi risikonya berganda. Pilih yg terbaik utk anda. Elakkan diri anda masuk paper sebagai mangsa seterusnya yg buta dlm menilai pelaburan emas sebenar....

2. AKAUN EMAS
Try google atau baca post den sebelum ini utk dapatkan info 4 bank utama diMalaysia yg menawarkan akaun emas... Semuanya mempunyai pro n kon.. 
Kesimpulannya.... Bank merupakan entiti perniagaan. Walau apa produk yg ditawarkan, termasuk emas, keuntungan dipihak mereka adalah yg paling utama. Jadi buat pilihan yg bijak. Tapi jika anda tetap memilih akaun emas, den syorkan KFH.

3. SIMPANAN FIZIKAL 
Pilihan terbaik setakat ini. Simpanan dlm bentuk fizikal sama ada berbentuk jongkong, syiling, dinar atau barang kemas. Semuanya mempunyai kelebihan tersendiri, TETAPI jika ingin memaksimumkan pulangan, Barang Kemas yg terbaik. Kenapa?
Belek-belek post seterusnya utk mendapatkan jawapan...

4. JUAL BELI
Pilihan yg lebih baik dari  sekadar simpanan. Jika simpanan hanya memberikan 25% setahun, dgn berjual beli, keuntungan boleh melepasi 100%. Hanya dengan menggunakan modal sedia ada, dan CARA yg betul, melabur sambil berjual beli akan memberikan pendapatan yg tidak dijangkau oleh instrumen lain...

5. SKIL MANIPULASI
Pilihan terbaik antara yang terbaik. Dgn strategi yg betul, masa, disiplin dan ilmu yang betul, pelaburan emas boleh menjadi pelaburan yg mengujakan dan memberikan keuntungan berganda. Apa untungnya jika emas sekadar disimpan. Apa salahnya digunakan dgn skill yang betul utk dijanakan. Rahsianya adalah pada 2 skill asas iaitu Multiply dan Skill Skala. Skill ini bukanlah Rahsia tetapi tidak akan didedahkan dengan mudah. Pada yg berminat, tanya Pak Cik Google... 101 rahsia akan terungkap...



CARA BERMULA

MODAL SENDIRI
Jika anda mempunyai modal minimum RM160, anda layak menjadi seorang pelabur emas. Mudah bukan?
Sebagai permulaan atau anda seorang yg konservatif dlm melabur, pembelian berperingkat secara teratur dan berdikit merupakan kaedah terbaik. Tapi jika anda seekor jerung, dgn bermodalkan 160K, anda layak untuk mendapatkan pulangan minimum 4K (4K ke 12K sebulan)  sebulan tanpa kerja keras. Tanpa menjual. Tanpa hilang pegangan emas. Tanpa susut gram emas. Tetapi dgn ilmu.....
Teknik/Skill Multiply membantu anda untuk menjana pendapatan secara selamat n stabil...

Pada yg tidak berduit atau bermodal kecil tetapi rajin menggunakan peluang yg ada... OPM adalah caranya...

Den xkan ceritakan secara lanjut, cukup sekadar maklumat asas utk anda mencari sendiri kaedah dan caranya.. Mungkin kaedah OPM tertentu akan dibincangkan jika berkesempatan.

1. PL @ personal loan. Rate pinjaman 5% setahun. Kenaikan emas 30% setahun. Kos pengurusan & minyak keta 5%. 20% setahun free income. Jika bermodalkan 100K pinjaman, cuba anda bayangkan berapa pulangannya......

2. CC @ Credit Card. CC boleh menjadi senjata makan tuan, tetapi boleh menjadi sandaran terbaik dlm memaksimumkan ownership stok emas. Tetapi memerlukan kombinasi skill multiply dan sedikit ubahsuai cara n tahu prosedur penggunaan CC sblm boleh dijadikan alat menjana pendapatan... Den ada ebook yang menunjukkan kaedah terperinci penggunaan skill CC dalam menambah stok emas... (Jurus Berkebun Emas)

3. OD @ Overdraft. Cukupkan 4 kilo simpanan emas dulu baru kita crite bab ni.

4. 35:65 @ 2+1 : Skim... Banyak buruknya. Banyak disalahgunakan TETAPI antara cara terbaik untuk anda menambah stok emas JIKA anda mengetahui skill terbaik & seorang peniaga EMAS. Cukup sekadar berjual beli secara runcit... Kuasa sistem ini boleh memberikan pulangan hingga 3 kali ganda berbanding cara jualan biasa.  

5. Customer Stock : Skill ubahsuai yg hanya ada di Sinar Gold Group. Nama manjanya KAPAN.. 

6. Investor : Cari je sape yg sudi melaburkan duit mereka utk anda jalankan pelaburan. Mudah untuk mencari tetapi memerlukan pengurusan yg betul utk memaksimumkan keuntungan.

7. Along : Kongsikan kat sini klu ada antara pembaca yg sudi menjadikan along sebagai tempat bermanja... Hehe... 

8. Ar Rahnu : 101 peluang yg tidak terjangkau melalui Ar Rahnu. Bermacam cara boleh dilakukan dgn skill manipulasi yg pelbagai. 2 rule utama, gunakan secara selamat dgn untung maksimum... Hanya akan didedahkan oleh Group Sinar Gold melalui Seminar atau perbincangan Group....


Next artikel : Konsep pelaburan yg wajib anda tahu.....
Konsep Asas Pelaburan Emas Vers 2 (Rahsia Manipulasi)




.

Malayn3um Store

Admin bakal melancarkan gedung beli belah melalui ELELONG pada pertengahan April 2012...
Lawati  Malayn3um Store & anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah berupa cincin emas 916 Sinar Gold.... Tunggu... (Klik utk ke Kedai Maya Kami)

.

Formula SWAP Produk

Formula Pengiraan Produk Emas :


a) Goldbar 100gram : 100g x 1.06gm = 106g (Dealer) / 100g x 1.05 = 105gm (Cust) 
b) Dinar 916 4.25g x 20 pcs(85gram): 85g x 0.96 = 81.6g (Dealer) / 85g x 0.95 =80.75g(Cust
c) Jewellery 916 100gram                : 100g x 0.94 = 94g (Dealer) / 100g x 0.93 = 93g (Cust
d) Jewellery 999 100gram                : 100g x 1.04 = 104g (Dealer) / 100g x 1.03 = 103g(Cust

KADAR UPAH: RM5.00/g (106g xrm5.00) = rm560/rm160.00(Harga Jualan) = 3.5g
BERAT BERSIH: 106g - 3.5g = 102.5g Produk SG 916

INFO: Kebiasaannya kesemua produk berikut memiliki gred yang berbeza.Contohnya , Goldbar                    memiliki Gred (995/999/999.9) , Dinar (916/995/999) , Jewellery 916(750/835/916)
         Jewellery 999 (950/995/999)

p/s: Komisen untuk stokis / dealer adalah berdasarkan perbezaan pengiraan emas antara stokis/dealer dan pelanggan.DAN ingin ditekankan bahawa produk BK Sinargold yang diperolehi akan menjadi kurang dari berat yang dinyatakan kerana sekiranya lebih dari berat formula bermakna stokis/dealer/pelanggan perlu menambah tunai untuk berat lebihan produk yang diperoleh.Dengan ini, pihak syarikat dapat memastikan komisen dealer/stokis adalah didalam bentuk EMAS PERCUMA

UNTUK BERURUSAN/PERTANYAAN SILA CALL PEJABAT DI TALIAN O6-7641477 ATAUPUN DIRECT BERURUSAN DENGAN SAYA DI sinargoldpro@gmail.com
.

Nuff

PERKONGSIAN SETERUSNYA





Akan dikongsikan bersama sedikit masa lagi....

KELEBIHAN SINAR GOLD, Kenali Kami










KELEMAHAN EMAS & PERAK

... adalah ia tidak memberi dividen seperti saham, unit trust atau simpanan tetap. Dividen akan 'memberanakkan' (compounding) duit kita setiap tahun sambil kita goyang kaki. Dan seperti kata2 Albert Einstein apabila ditanya apakah the most powerful force in the world..?

Jawapannya the Power of Compounding !

Cara paling menguntungkan dalam pelaburan emas fizikal adalah dengan jual beli emas. Kita pun tahun yang 9/10 rezeki dari berniaga (jual beli) 

Kalau tak suka berniaga?
Anda yang terlibat dalam pelaburan terpaksa melakukan aktiviti jual beli walaupun dengar kadar minima.
Bukan bermakna kita kena jadi agent berniaga emas
Pelabur saham dan hartanah juga mesti terlibat dalam aktiviti jual beli, apatah lagi kalau terlibat dalam pelaburan logam

Takde compounding, tak best?
Untuk mengatasi isu ini, anda kena selalu pantau harga emas dan silver semasa. Ada entry dan exit dengan mengambil oppurtunity yang ada dari fluctuation harga
Bagaimana " membaca " dan mengetahui entry dan exit terbaik dari fluctuation harga ini...?? 

Solution 1: Analisis teknikal!
Dalam email akan datang, saya akan tunjuk satu lagi solution yang bakal menukarkan pelaburan logam yang steril menjadi lebih subur.
Jumpa lagi di email yang akan datang.

PETIKAN DARI EMEL SAUDARA IKRAM ADI (ADMIN PelaburanSilver.com )


KOMEN DEN :

Ada beberapa cara teknik dan cara sebenarnya untuk kita aplikasikan kuasa COMPOUNDING terhadap emas..

1. Semestinya ANALISIS TEKNIKAL (Gold SilverTech Group)

2. SKIL MANIPULASI EMAS (Klik utk bacaan lanjut)

Ar Rahnu & Murtahin 2012

Jadual kat bawah ni den paparkan sebagai panduan kpd mereka yg berminat utk memilih Ar Rahnu terbaik. Khas untuk rakan2 di area Johor.. Jadual ini belum dikemaskini dengan syarat terbaru AGRO BANK yg baru dikeluarkan.. Den masih belum dapat salinan arahan original dari rakan Agro...


UPDATE 7 MEI 2012

Antara info yg den dapat melalui tt dgn diorg, syarat diketatkan kerana :

1. Polisi Agro @ Bank Pertanian adalah pembiayaan kepada usahawan kecil & usahawan sektor pertanian. Jumlah pinjaman sehingga suku 2012 melalui Ar Rahnu melebihi pinjaman kepada sektor tumpuan. Arahan dari Bank Negara utk selaraskan semula pembiayaan. (Tu sebab had pinjaman berdasarkan umur. Had maksimum 50k hanya untuk individu berumur atas 30 tahun. )

2. Penyelewengan dan sindiket yang melibatkan pemajak & orang dalam di utara. Depa berpakat masukkan gelang sadur (plated gold) ke dalam pajakan. Gelang yg disalut dengan tebal lebih 3 micron ni susah nak detect cara ujian asid. Bacaan pada densimeter depa ubah. Jadi Agro limitkan hanya item Rantai Tangan & Rantai Leher sahaja yg boleh diAr Rahnukan.

3. Skim 35:65 yang masih beroperasi & merugikan ramai rakyat yg buta emas. Untuk mengelakkan ini semua terjadi, prosedur diketatkan hanya utk pelanggan setempat, dikhaskan hanya untuk peniaga kecil dan individu yg terdesak. Jadi prosedur berat maksimum 25g untuk RT dan 35g utk RL ditetapkan. Setiap individu hanya dibenarkan bukak satu akaun dan di cawangan terdekat.


Konsep Asas Pelaburan Emas Vers 2 (Rahsia Manipulasi)

Apakah konsep sebenar pelaburan emas?
Adakah beli, simpan dan jual?






Itulah sebenarnya konsep yg diajar oleh kebanyakan penjual dan digunakan ramai pelabur.

Den bagi contoh : Dengan belian xx gram emas bernilai RM1000 pada 1/1/2011. Selepas disimpan, diusap dan dicium sehingga 1/2/2012 (cukup setahun), katakan nilai emas meningkat sehingga 30%. 

Katakan kita berhajat untuk mengambil keuntungan dari pelaburan emas kita tadi. Langkah seterusnya adalah menjual kembali emas xx gram tersebut mungkin dgn sedikit spread (5%).

Maka jumlah keuntungan yg diperolehi ialah 25% atau RM250 dgn mendapat kembali initial pelaburan RM1000.

Adakah kita mendapat keuntungan? Ya jika kita bandingkan dengan instrumen lain spt ASB yg hanya memberikan 8% (Sekadar bandingan)


TETAPI adakah kita sedar, kita telah kehilangan pegangan emas XX gram tadi. Dan tiada lagi keuntungan untuk tahun seterusnya. Jika kita bermula semula, entry point atau modal permulaan telah menjadi RM1300 bagi xx gram. 

Adakah berbaloi dgn keuntungan awal? Atau terdapat strategi lain yg kita lepas pandang?


Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan KEUNTUNGAN tanpa menjejaskan pegangan EMAS dan bagaimanakah caranya mendapat keuntungan berterusan? Bagaimana pula jika keuntungan itu ingin digandakan seperti instrumen pelaburan lain? Dan yg paling best, bagaimanakah caranya untuk menjadikan keuntungan tersebut INCOME BULANAN? Jawapannya teramat mudah....

 
1. Kaedah Konvensional mendapatkan keuntungan berterusan tanpa mengurangkan initial/modal permulaan.
Kaedah ini merupakan step simple jika ingin mengambil peratusan keuntungan tanpa mengurangkan modal awal...
Katakan kita mempunyai modal 160K (Harga emas dianggap RM160/g). Bersamaan dengan berat emas 916 sebanyak 1kg. Beli emas dgn berat pelbagai dan dengan berat yg kecil dlm range 5g - 25g tiap satu.
Katakan peningkatan emas 20% setahun (selepas ditolak spread n misc cost)

Mula 1/1/2011       1kg (RM160,000)
         1/1/2012       1kg (RM192,000) Keuntungan RM32,000          Harga emas RM192/g

Jual 167g emas untuk mendapatkan keuntungan RM32,000.

Emas dalam pegangan,  833g (RM160,000) Modal RM160,000 masih dlm bentuk emas

Tahun ke-2  1/1/2012   833 (RM160,000)
                   1/1/2013   833 (RM192,000) Keuntungan masih RM32,000     Harga emas RM230/g

Jual 139g emas untuk dapatkan keuntungan RM32,000.

Emas dalam pegangan,  694g (RM160,000) Modal RM160,000 masih lagi tersimpan dlm bentuk emas.

Kaedah ini merupakan gambaran asas dlm teknik jualan secara average dengan tujuan mengekalkan initial asal pelaburan dan menggunakan keuntungan tahunan seperti pengambilan untung instrumen lain... Ianya praktikal tetapi tidak releven jika hanya bermodalkan 100g kebawah...

Kini den tunjukkan bagaimana untuk mendapatkan keuntungan melalui konsep pelaburan sebenar emas.. Dengan motif utama :

1. Mendapatkan keuntungan tanpa menjejaskan initial pelaburan. Malah tanpa menjejaskan gram emas anda. Berat emas kekal hingga ke akhirnya.

2. Keuntungan berterusan setiap tahun.
3. Menggandakan keuntungan setiap tahun tanpa tambahan modal.
4. dan yang paling best, memperolehi keuntungan tersebut setiap bulan tanpa menunggu kenaikan tahunan.

Jgn bimbang, kaedah ini tidak memerlukan kita menyertai mana-mana skim. Tak perlu menjual. Tak perlu berurusan dgn ramai orang kecuali penjual emas pada permulaan pelaburan dan institusi terpilih. Selamat. Tidak menyalahi undang-undang. Masa ditentukan sendiri oleh kita. Dan yg paling penting, incomenya berbaloi dengan modal....

Klu bermodalkan 10g, kita x boleh bermimpi utk mendapat 1K sebulan. Cukup dgn formula ini...
Dgn x modal, kita boleh mendapat antara 3% ke 6% SEBULAN bergantung pada tahap pemahaman & cara skill dilakukan...

KUNCI UTAMANYA ADALAH SI KEMBAR MULTIPLY & SKALA...

Nak tau lebih lanjut, abiskan kredit telefon utk pm/sms den. Jgn lupa utk bertemujanji sblm den letakkan pengeras yg lebih utk rahsia ini....

Hanya dari Kami di Sinar Gold............
Rangkaian Emas Raja Bukit
ERB MILLENIUM GOLD (JM0607971-P)
Fesbuk : EmasRajaBukit

PERBANDINGAN HARGA

Sekadar Panduan Pembaca Blog den...
PM jika ada sykt lain yg boleh masuk list berdasarkan harga terendah & spread terbaik...


HARGA SEMASA SG
3 pertimbangan utama jika ingin menjadikan BKemas sebagai pelaburan :

1. Harga terendah dgn kualiti yg sama.. (Harga rendah = Lebih byk gram) Kenapa bayar lebih?
2. Spread yg rendah mempercepatkan keuntungan
3. Gerenti Buy Back

Pilihan ditangan anda...

Carta Perbandingan Emas : Masihkah Emas Pelaburan Terbaik?

Kat bawah ni den paparkan 2 carta perbandingan antara Pulangan Pelaburan Emas dan Pulangan Bagi Pelaburan Lain diMalaysia..



 Menarik bukan?

Kita lihat pula graf emas yg den amik dari kitco...

Jika dikira secara purata, pulangan sebanyak 55% setahun amat berbaloi & mustahil dicapai oleh instrumen lain

Tapi pulangan yg ditunjukkan selama setahun jika dikira berdasarkan tarikh permulaan dari MEI 2011 hingga sekarang, hanya 12% pulangan dgn keadaan penurunan yang amat mengecewakan. Nampaknya emas masih lagi terdedah kepada faktor luaran dan manipulasi tertentu walaupun ianya diwar-warkan sebagai senjata utama dlm pelaburan yg kalis inflasi &  stabil.

Pergerakan selama sebulan terakhir ini amat mengecewakan ramai pelabur dengan harga yg semakin menjunam. Mungkinkah ianya melepasi 1600 atau jatuh lebih teruk dibawah 1500? Jika anda seorang pelabur yg baru mengenali emas, mungkin faktor ini bukan sahaja mengecewakan, tetapi menjadi alasan utk terus meninggalkan emas sebagai medium pelaburan terbaik...


Pendapat den :

1. Emas sememangnya pelaburan jangka panjang. Setahun adalah masa yg singkat utk menuai hasil walaupun berlaku peningkatan..

2. Junaman emas ini akan berakhir dan akan dimulai dgn rally yang mungkin melepasi 1900 sebelum 2013.
3. Berdasarkan pendapat majoriti pakar emas, emas kini berada dalam fasa peningkatan yg hanya mungkin berakhir antara 2 ke 6 tahun... Rally ini mungkin mencapai sehingga 3000 usd/oz sebelum berlaku correction semula.
4. Gunakan skill pengurusan stok dan kaedah terbaik untuk memaksimumkan keuntungan tetapi dengan cara yg paling selamat.

5. Pelajari kemahiran analisis walaupun basic utk mendapatkan entry & exit point dlm pelaburan emas.

 





SEMINAR TERKINI SINAR GOLD - JOHOR


SAFETY STOCK,0.5% & EXTRA DISCOUNT!!!!!!

1. Apa Safety Stock?
Safety Stock adalah Medium kepada Stokis/Dealer SG untuk menyimpan stok fizikal yang dimiliki
kepada syarikat

2. Produk yang diterima untuk Safety Stock?
Syarikat memberi keutamaan kepada Produk SG sahaja dan selain itu syarikat menerima Jongkong,
Dinar, Syiling lain-lain jenama

3. Berat minimum yang diterima untuk Safety Stock?
60g

3. Apakah kelebihan Safety Stock?
a) Mendapat dividen 0.5% secara bulanan
b) Diskaun tambahan untuk pembelian Produk SG
c) TIDAK perlu membayar upah simpan 1% (Bulanan) di Ar-rahnu
d) RISIKO memegang stock ditangan sudah tiada
e) HARGA EMAS dunia naik atau turun anda tetap mendapat dividen dan tidak menanggung
kerugian san sekiranya harga melambung 2 keuntungan yang diperolehi.
f) TIADA HAD tempoh simpanan
f) Semua produk samada Jongkong,Dinar,Syiling dll akan dijadikan Produk SG samada
didalam gred 916 ataupun 999
g) Keutamaan Penghantaran Produk

4. Adakah produk yang diserahkan untuk simpanan dikekalkan didalam bentuk asal
(Jongkong,Syiling,Dinar) selain produk SG?
Tidak boleh

5. Bagaimana mendapat 0.5% dividen dari Safety Stock?
Syarikat akan menilai produk yang disimpan berdasarkan harga semasa Harian
berdasarkan Harga 'Retail' produk
Contoh: 25/4/2012 H.Retail (RM168.10) x 100g x 0.5% = RM84.05 (Bulanan)

6. Formula Pertukaran yang digunakan SG untuk produk Safety Stock yang ditukarkan
kepada produk SG?
Boleh lihat disini http://www.facebook.com/groups/157440961031779/doc/160648484044360/

7. Prosedur Safety Stock?
a) Bawa Produk kepada Syarikat di Pejabat Syarikat di Seremban 2
b) Isi form Safety Stock & nyatakan maklumat yang syarikat inginkan (Timbang,test)
c) Pihak syarikat akan mengeluarkan resit dan menyerahkan kepada stokis/dealer
d) Minimum simpanan adalah 3 Bulan dari Tarikh resit dikeluarkan dan tiada tempoh maksima
e) Untuk Pengeluaran sila maklumkan pejabat 2 Minggu lebih awal sebelum tarikh pengambilan
produk untuk pihak syarikat sediakan produk
f) Stokis/Dealer hanya boleh mengambil stock di Pejabat Syarikat dan serahkan resit asal
semasa simpanan dilakukan dan penghantaran terus akan dilakukan sekiranya stokis/dealer
maklumkan inginkan produk dihantar terus.


Update: 26/4/2012

Konsep Asas Pelaburan Emas Vers 1 (Rahsia Manipulasi)

Sebelum den ceritakan konsep asas dalam pelaburan emas, den kongsikan dulu Kaedah Pelaburan Terbaik dan Cara Memulakan Pelaburan Emas secara asas.


1. SKIM PELABURAN 
Skim dan Scam. Dua beradik dlm mana-mana sistem pelaburan. Sentiasa mencari peluang utk menjadikan anda mangsa. Emas hanya dijadikan alat utk mengaut keuntungan. 

Skim 35:65 @ 2+1 antara skim unik yg menjanjikan ownership emas dgn modal minimum. Yg terkena adalah pelabur baru, pelabur gelap mata dgn keuntungan melampau dan yg masih x serik2 dgn nasihat orang lain. Serambi Emas & beberapa sykt perseorangan menjadikan skim ini senjata utama dlm jualan emas mereka. Den x ulas panjang, baca post terdahulu utk menilai dan mengkaji modus operandinya.

Scam dlm pelaburan emas masih berpaksikan multi level, rekrut downline, pemberian komisyen & pulangan tetap. Setakat artikel ini ditulis, tiada satu pun lagi syarikat diMalaysia diberikan lesen atau kuasa utk menjalankan operasi skim perniagaan, penjualan saham atau bisnes emas berasaskan syer trading. Maknanya jika ada (Den x nak sebut nama sykt VGMC & ECMC), sykt tersebut boleh dikategorikan sebagai SCAM.

Kat atas tu hanyalah 2 contoh mudah utk mula melabur emas. Keuntungan memang ada, tapi risikonya berganda. Pilih yg terbaik utk anda. Elakkan diri anda masuk paper sebagai mangsa seterusnya yg buta dlm menilai pelaburan emas sebenar....

2. AKAUN EMAS
Try google atau baca post den sebelum ini utk dapatkan info 4 bank utama diMalaysia yg menawarkan akaun emas... Semuanya mempunyai pro n kon.. 
Kesimpulannya.... Bank merupakan entiti perniagaan. Walau apa produk yg ditawarkan, termasuk emas, keuntungan dipihak mereka adalah yg paling utama. Jadi buat pilihan yg bijak. Tapi jika anda tetap memilih akaun emas, den syorkan KFH.

3. SIMPANAN FIZIKAL 
Pilihan terbaik setakat ini. Simpanan dlm bentuk fizikal sama ada berbentuk jongkong, syiling, dinar atau barang kemas. Semuanya mempunyai kelebihan tersendiri, TETAPI jika ingin memaksimumkan pulangan, Barang Kemas yg terbaik. Kenapa?
Belek-belek post seterusnya utk mendapatkan jawapan...

4. JUAL BELI
Pilihan yg lebih baik dari  sekadar simpanan. Jika simpanan hanya memberikan 25% setahun, dgn berjual beli, keuntungan boleh melepasi 100%. Hanya dengan menggunakan modal sedia ada, dan CARA yg betul, melabur sambil berjual beli akan memberikan pendapatan yg tidak dijangkau oleh instrumen lain...

5. SKIL MANIPULASI
Pilihan terbaik antara yang terbaik. Dgn strategi yg betul, masa, disiplin dan ilmu yang betul, pelaburan emas boleh menjadi pelaburan yg mengujakan dan memberikan keuntungan berganda. Apa untungnya jika emas sekadar disimpan. Apa salahnya digunakan dgn skill yang betul utk dijanakan. Rahsianya adalah pada 2 skill asas iaitu Multiply dan Skill Skala. Skill ini bukanlah Rahsia tetapi tidak akan didedahkan dengan mudah. Pada yg berminat, tanya Pak Cik Google... 101 rahsia akan terungkap...



CARA BERMULA

MODAL SENDIRI
Jika anda mempunyai modal minimum RM160, anda layak menjadi seorang pelabur emas. Mudah bukan?
Sebagai permulaan atau anda seorang yg konservatif dlm melabur, pembelian berperingkat secara teratur dan berdikit merupakan kaedah terbaik. Tapi jika anda seekor jerung, dgn bermodalkan 160K, anda layak untuk mendapatkan pulangan minimum 4K (4K ke 12K sebulan)  sebulan tanpa kerja keras. Tanpa menjual. Tanpa hilang pegangan emas. Tanpa susut gram emas. Tetapi dgn ilmu.....
Teknik/Skill Multiply membantu anda untuk menjana pendapatan secara selamat n stabil...

Pada yg tidak berduit atau bermodal kecil tetapi rajin menggunakan peluang yg ada... OPM adalah caranya...

Den xkan ceritakan secara lanjut, cukup sekadar maklumat asas utk anda mencari sendiri kaedah dan caranya.. Mungkin kaedah OPM tertentu akan dibincangkan jika berkesempatan.

1. PL @ personal loan. Rate pinjaman 5% setahun. Kenaikan emas 30% setahun. Kos pengurusan & minyak keta 5%. 20% setahun free income. Jika bermodalkan 100K pinjaman, cuba anda bayangkan berapa pulangannya......

2. CC @ Credit Card. CC boleh menjadi senjata makan tuan, tetapi boleh menjadi sandaran terbaik dlm memaksimumkan ownership stok emas. Tetapi memerlukan kombinasi skill multiply dan sedikit ubahsuai cara n tahu prosedur penggunaan CC sblm boleh dijadikan alat menjana pendapatan... Den ada ebook yang menunjukkan kaedah terperinci penggunaan skill CC dalam menambah stok emas... (Jurus Berkebun Emas)

3. OD @ Overdraft. Cukupkan 4 kilo simpanan emas dulu baru kita crite bab ni.

4. 35:65 @ 2+1 : Skim... Banyak buruknya. Banyak disalahgunakan TETAPI antara cara terbaik untuk anda menambah stok emas JIKA anda mengetahui skill terbaik & seorang peniaga EMAS. Cukup sekadar berjual beli secara runcit... Kuasa sistem ini boleh memberikan pulangan hingga 3 kali ganda berbanding cara jualan biasa.  

5. Customer Stock : Skill ubahsuai yg hanya ada di Sinar Gold Group. Nama manjanya KAPAN.. 

6. Investor : Cari je sape yg sudi melaburkan duit mereka utk anda jalankan pelaburan. Mudah untuk mencari tetapi memerlukan pengurusan yg betul utk memaksimumkan keuntungan.

7. Along : Kongsikan kat sini klu ada antara pembaca yg sudi menjadikan along sebagai tempat bermanja... Hehe... 

8. Ar Rahnu : 101 peluang yg tidak terjangkau melalui Ar Rahnu. Bermacam cara boleh dilakukan dgn skill manipulasi yg pelbagai. 2 rule utama, gunakan secara selamat dgn untung maksimum... Hanya akan didedahkan oleh Group Sinar Gold melalui Seminar atau perbincangan Group....


Next artikel : Konsep pelaburan yg wajib anda tahu.....
Konsep Asas Pelaburan Emas Vers 2 (Rahsia Manipulasi)




Malayn3um Store

Admin bakal melancarkan gedung beli belah melalui ELELONG pada pertengahan April 2012...
Lawati  Malayn3um Store & anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah berupa cincin emas 916 Sinar Gold.... Tunggu... (Klik utk ke Kedai Maya Kami)

Formula SWAP Produk

Formula Pengiraan Produk Emas :


a) Goldbar 100gram : 100g x 1.06gm = 106g (Dealer) / 100g x 1.05 = 105gm (Cust) 
b) Dinar 916 4.25g x 20 pcs(85gram): 85g x 0.96 = 81.6g (Dealer) / 85g x 0.95 =80.75g(Cust
c) Jewellery 916 100gram                : 100g x 0.94 = 94g (Dealer) / 100g x 0.93 = 93g (Cust
d) Jewellery 999 100gram                : 100g x 1.04 = 104g (Dealer) / 100g x 1.03 = 103g(Cust

KADAR UPAH: RM5.00/g (106g xrm5.00) = rm560/rm160.00(Harga Jualan) = 3.5g
BERAT BERSIH: 106g - 3.5g = 102.5g Produk SG 916

INFO: Kebiasaannya kesemua produk berikut memiliki gred yang berbeza.Contohnya , Goldbar                    memiliki Gred (995/999/999.9) , Dinar (916/995/999) , Jewellery 916(750/835/916)
         Jewellery 999 (950/995/999)

p/s: Komisen untuk stokis / dealer adalah berdasarkan perbezaan pengiraan emas antara stokis/dealer dan pelanggan.DAN ingin ditekankan bahawa produk BK Sinargold yang diperolehi akan menjadi kurang dari berat yang dinyatakan kerana sekiranya lebih dari berat formula bermakna stokis/dealer/pelanggan perlu menambah tunai untuk berat lebihan produk yang diperoleh.Dengan ini, pihak syarikat dapat memastikan komisen dealer/stokis adalah didalam bentuk EMAS PERCUMA

UNTUK BERURUSAN/PERTANYAAN SILA CALL PEJABAT DI TALIAN O6-7641477 ATAUPUN DIRECT BERURUSAN DENGAN SAYA DI sinargoldpro@gmail.com